МОН вважає відміну атестації випускників незаконною / УНІАН

У Міністерстві освіти і науки України вважають рішення Київської міськдержадміністрації про скасування державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, нечинним і таким, що не підлягає виконанню.

Про це повідомляється на сайті відомства.

У МОН зазначають, що наказ столичного департаменту освіти підлягає державній реєстрації у відповідному територіальному органі Міністерства юстиції України. 

Відео дня

Читайте такожКерівник директорату Міносвіти вимагав 300 тисяч гривень хабара, його затримали (фото)

"Нормативно-правові акти можуть бути направлені для виконання лише після їхньої державної реєстрації та офіційного опублікування. У разі порушення даних вимог нормативно-правові акти вважаються такими, що не набрали чинності, і не можуть бути застосовані. При направленні на виконання та опублікуванні нормативно-правового акта обов’язковим є посилання на дату і номер його державної реєстрації", - йдеться у повідомленні.

Державна реєстрація таких актів здійснюється з метою проведення їх правової експертизи.

Читайте такожУ Міносвіти розповіли, як проходитиме ЗНО-2020

"Наразі чинне законодавство України не наділяє ані МОН, ані місцеві органи виконавчої влади (чи їхні структурні підрозділи) повноваженнями звільняти учнів від державної підсумкової атестації, що відбувається у формі зовнішнього незалежного оцінювання", - заявили у Міністерстві, додаючи, що учні отримують документи про освіту, зокрема свідоцтво про повну загальну середню освіту, після завершення навчання за освітньою програмою та на підставі результатів річного оцінювання і державної підсумкової атестації.

Як повідомляв УНІАН, 3 червня стало відомо про рішення столичної влади щодо скасування підсумкової атестації для випускників шкіл.