У Києві звільнили випускників закладів середньої освіти від ДПА / фото УНІАН

У 2019-2020 навчальному році звільнено від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

Наказ Департаменту освіти і науки Києва № 102 від 3 червня на виконання протоколу Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА оприлюднено на сторінці департаменту у Facebook.

"Разом з тим зауважуємо, що для вступу у заклад вищої освіти проходження зовнішнього незалежного оцінювання є обов'язковим", - йдеться у коментарі департаменту.

Відео дня

Наказ підписано з метою "збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу та запобіганню поширення на території міста Києва гострої респіраторної хвороби COVID-19".

Читайте такожПробне ЗНО-2020: дати, запрошення та інструкція (відео)

У наказі зазначається також, що начальникам районних управлінь освіти та керівникам закладів освіти доручено завершити навчальний рік не пізніше 1 липня та поінформувати здобувачів освіти "про обов’язковість проходження зовнішнього незалежного оцінювання для вступу до закладів вищої освіти у 2020 році".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 червня, міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про пропозицію Департаменту освіти міста, щоб учні 11-х класів, які не планують цього року вступати до закладів вищої освіти, не складали ЗНО. Це ж стосується і випускників закладів професійно-технічної освіти. Для учнів 4 та 9 класів державну підсумкову атестацію скасовано ще раніше.

За словами Кличка, цього року ЗНО в столиці планують складати 31 тис. киян, з яких цьогорічних випускників шкіл тільки 17 тисяч.

Для проведення оцінювання в Києві підготували майже 7 тисяч аудиторій, де здійснюватимуть усі необхідні заходи дезінфекції та контроль за станом здоров'я тих, хто прийде на ЗНО.