В ОЄОУ повідомили, що коміки погодилися перепросити після спілкування з представниками всеукраїнської єврейської організації / Скріншот

Представники харківського стендап-клубу Split Comedy Євген Лещенко та Богдан Письменко попросили вибачення за використання у своїх виступах антисемітських жартів.

Про це повідомляє Об'єднана єврейська громада України.

Нагадаємо, що під час нового виступу одного з коміків звучали фрази "ж**и  йо**ні", "якщо в крані немає води, значить випили ж**и", "тупі бл**ь євреї", "ви дауни б**ть, а не євреї "та інші.

Відео дня

В ОЄОУ повідомили, що коміки погодилися попросити вибачення після спілкування з представниками всеукраїнської єврейської організації.

Читайте такожМер Умані у листі до ОЄОУ спростував звинувачення в антисемітизмі

"Ми хочемо публічно попросити вибачення у єврейського народу, за слова, які заподіяли болю і викликали думку про те, що ми несемо антисемітські погляди.

Нам неприємна ситуація, що склалася, тому що ми — коміки, й ми жартуємо, але ми усвідомлюємо, що ми загралися й надалі ми будемо думати над тим, що ми говоримо, щоб нікого не образити", - заявили коміки у своєму відеозверненні.

Нагадаємо, що Об'єднана єврейська община України трактувала образливі висловлювання від коміків якантисемітизм, тому що вони містять неправдиві, нелюдські стереотипні звинувачення щодо єврейського народу. Крім цього, в ОЄОУ пояснили, що слово «ж*д» у сучасній Україні - образа і має негативний зміст, вона підкріплює стародавні неправдиві стереотипи про єврейський народ.

ОЄОУ закликає всіх, хто зіткнувся з проявами антисемітизму (графіті, словесні образи, фізичне насильство), звертатися на Єврейську гарячу лінію «910» за номерами 910 (безкоштовно з мобільного) та 0 800 600 910 (безкоштовно зі стаціонарного).