Захід стосується тих, хто перебував в Україні на законніх підставах / фото dpsu.gov.ua

 Іноземців або осіб без громадянства, які перевищили терміни перебування на території України в період карантину, не притягуватимуть до відповідальності.

Читайте такожДПСУ спростувала фейк про "обмеження пропуску" на кордоні з Польщею з 15 червня

Про це повідомив начальник управління організації прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк, інформує прес-служба відомства.

Відео дня

«Якщо ж іноземець або особа без громадянства перевищила терміни перебування в Україні до початку введення карантинних заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території України COVID-19, то такі особи під час слідування через державний кордон будуть притягнені до відповідальності за порушення термінів перебування», - зазначив Лисюк.

У ДПСУ зазначили, що законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17 березня 2020 року передбачено, що у зв’язку із введенням карантину до іноземців та осіб без громадянства, які не змогли виїхати за межі України або не змогли звернутися до органів Державної міграційної служби України із заявою про продовження строку перебування на території України не застосовується адміністративна відповідальність за порушення законодавства.

У відомстві звертають увагу, що зазначені норми стосуються виключно іноземців та осіб без громадянства, які станом на початок карантинних заходів перебували в Україні на законних підставах.

Також прикордонники нагадують, що відповідальність за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України передбачена статтею 203 Кодексу про адміністративні правопорушення.