Катуваннями та побиттями свідків копами Кагарлика справа не закінчилась / kagarlyk.cit

Мешканець Кагарлика, де у ніч проти 24 травня поліцейські побили і зґвалтували жінку, яку вони викликали як свідка, розповів і про інші злочини місцевих правоохоронців.

Про це він повідомив у коментарі ТСН.

Читайте такожПобиття та зґвалтування у Кагарлику: суд взяв під варту другого поліцейського

Відео дня

За словами чоловіка, уже колишнє керівництво місцевої поліції закривало відкриті колегами справи, вимагало від співробітників кошти за заправку службових авто. Це, вважає співрозмовник, могло стати причиною такого кадрового відбору.

При цьому він наголосив, що мешканці містечка вже бояться звертатися до місцевої поліції та навіть самі виконували їхню роботу – чергували подеколи на вулицях.

Співрозмовник розповідає журналістам, що копи відмовилися розслідувати справу про катування невідомими місцевого бізнесмена, те ж зробила під час резонансної у Кагарлику справи про напад на сина фермера, якого взяли у заручники та вимагали 40 тисяч доларів.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

Двох співробітників Кагарлицького відділення поліції було затримано. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення. Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

За інформацією ДБР, у ніч на 24 травня правоохоронці у своєму службовому кабінеті з застосуванням насильства кілька разів зґвалтували жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка. Вони також вдягали на жінку протигаз, застосовували кайданки і стріляв з табельної зброї над її головою.

Сьогодні, 26 травня, слідчі ДБР повідомили про підозру оперуповноваженому та начальнику одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у зґвалтуванні та побитті жінки. Оперуповноважений підозрюється у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Начальник одного із секторів відділення поліції підозрюється у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб, та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).