Львів потрапив до "помаранчевої" зони епідеміологічної небезпеки / фото ua.depositphotos.com

У Львові не запроваджуватимуть додаткові карантинні обмеження попри оголошену «помаранчеву» зону епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, таке рішення сьогодні на засіданні прийняла комісія з питань ТЕБ і НС.

Читайте такожМОЗ пояснило положення та правила дії адаптивного карантину в Україні

Відео дня

За словами заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, на засіданні було адаптовано рішення Державної комісії щодо віднесення міста до «помаранчевої» зони.

«У форматі «помаранчевої» зони Львів функціонує вже близько останніх 5−6 місяців, саме тому спортивні заклади, фітнес-центри, хостели продовжують працювати з дотриманням всіх необхідних карантинних вимог. А все решта, що раніше у Львові не функціонувало, і далі не функціонує: планова госпіталізація, робота дитячих баз, які вже не будуть запускатися до вересня — тобто це кілька пунктів, які до сьогодні не функціонували», - розповів він.

Окрім того, комісією було прийнято рішення посилити обстеження ринків, торговельних центрів, спортивних закладів, а також закладів громадського харчування на дотримання маскового режиму, дезінфекції, дистанції, метражу. Такі перевірки будуть тривати до 8 серпня.

Як повідомляв УНІАН, з 1 серпня в Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони поділено на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Згідно з рішенням Державної комісії ТЕБ та НС від 31 липня, у Львові встановлено «помаранчеву» зону епідеміологічної небезпеки.