В Україні вже понад 46 тис. хворих на коронавірус / фото УНІАН

У Волинській області відсьогодні посилили карантин в місцях масового відпочинку людей, зокрема біля водойм.

Як повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації, відповідне рішення було прийнято 2 липня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«3 липня в області відбудеться посилення карантину в районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм. У цьому числі й Шацький район, де окрім цього, з 3 липня забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУкраїнців штрафуватимуть за неносіння маски: Кабмін схвалив відповідний законопроект

Як повідомила на засіданні головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, аналіз епідемічної ситуації показує, що рівень захворюваності на COVID-19 у Волинській області перебуває на стабільно високому рівні.

«Зокрема, упродовж останніх трьох днів щоденно реєструються перевищення по 2 із 4 визначених критеріїв: коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 зростає і становить 21,3 %, 23,1 %, 24,1 % при рекомендованому не більше 11%. Ще один перевищений показник – динаміка випадків інфікування, який щоденно збільшується і становить відповідно 10,4 %, 19,4 % та 24,5 % (при рекомендованому не більше 10%). Середній показник захворюваності по області на COVID-19 за останніх 7 днів становить 47 на 100 тис. населення. Найвищі рівні захворюваності, як і раніше, зафіксовано у Камінь-Каширському – 93,8, Ківерцівському – 77,1 та Ратнівському – 73,3 районах. За останній тиждень найбільший ріст захворюваності відбувається в Шацькому районі і становить 60,3 на 100 тис. населення, та у м. Луцьку – 47,8», - наголосила головний державний санітарний лікар області.

Згідно з рішенням комісії, на усій території області контролюючі органи проводитимуть перевірки закладів, що надають послуги з розміщення, у тому числі баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, санаторіїв, пансіонатів, літніх оздоровчих таборів тощо.

Окрім цього, Шацькій райдержадміністрації рекомендовано прийняти ряд додаткових рішень для протидії поширенню коронавірусній інфекції.

Станом на ранок 3 липня у Волинській області зафіксовано 2571 випадок інфікування коронавірусом, з них 63 – летальні.