Відсьогодні, 5 червня, в Україні дозволено відвідувати кафе та ресторани та харчуватися безпосередньо всередині закладу.
Читайте такожНове послаблення карантину в Україні: що відсьогодні дозволено та на яких умовах
У зв'язку з цим МОЗ оприлюднило правила роботи закладів громадського харчування на період карантину.
Зокрема, забороняється:
- вхід до закладу без супроводу працівника закладу;
- проведення свят, бенкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 людей;
- приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);
- функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами;
- самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача;
- більше 4 людей за столиком, окрім дітей.
Як повідомляв УНІАН, в Україні продовжує діяти адаптивний карантин, запроваджений з метою протидії поширенню коронавірусу. Однак уряд підготував чергове послаблення обмежень.
Відсьогодні, згідно з рішенням Кабінету міністрів України, дозволено таке:
- кафе та ресторанам приймати відвідувачів усередині закладів за умови дотримання протиепідемічних заходів;
- людям віком від 60 років не обов’язково дотримуватися самоізоляції;
- проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більш ніж 1 особи на 5 кв. м;
- проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі;
- відновлення польотів по Україні.
Це стосується тих областей, де сприятлива ситуація з коронавірусом.