Кафе та ресторани повертаються до повноцінної роботи / фото УНІАН

Відсьогодні, 5 червня, в Україні дозволено відвідувати кафе та ресторани та харчуватися безпосередньо всередині закладу.

Читайте такожНове послаблення карантину в Україні: що відсьогодні дозволено та на яких умовах

У зв'язку з цим МОЗ оприлюднило правила роботи закладів громадського харчування на період карантину.

Відео дня

Зокрема, забороняється:

  • вхід до закладу без супроводу працівника закладу;
  • проведення свят, бенкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 людей;
  • приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);
  • функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами;
  • самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача;
  • більше 4 людей за столиком, окрім дітей.
Правила відвідування кафе та ресторанів / фото МОЗ

Як повідомляв УНІАН, в Україні продовжує діяти адаптивний карантин, запроваджений з метою протидії поширенню коронавірусу. Однак уряд підготував чергове послаблення обмежень.

Відсьогодні, згідно з рішенням Кабінету міністрів України, дозволено таке:

  • кафе та ресторанам приймати відвідувачів усередині закладів за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • людям віком від 60 років не обов’язково дотримуватися самоізоляції;
  • проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більш ніж 1 особи на 5 кв. м;
  • проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі;
  • відновлення польотів по Україні.

Це стосується тих областей, де сприятлива ситуація з коронавірусом.