Ткаченко хоче скоротити час роботи нічних клубів до 22:00 / фото Facebook, Олександр Ткаченко

Робота нічних клубів в Україні має бути заборонена після 22:00, а в усіх закладах культури наповненість має сягати лише 50%.

Такі зміни пропонує запровадити на час карантину очільник Мінкульту Олександр Ткаченко.

Читайте такожКабмін заборонив роботу нічних клубів після 23:00

Відео дня

"Продовжуємо відстоювати право індустрії на нормальну роботу без подвійних стандартів і вибіркового принципу... Щодо нічних клубів. На мій особистий погляд, їхня робота має бути заборонена після 22:00. Тотальне недотримання соціальної дистанції, маскового режиму та дезінфекції, неконтрольоване зібрання людей, безвідповідальність сьогодні – десятки та сотні нових хворих завтра", - написав у своєму Facebook Ткаченко.

За його словами, рішення щодо закладів культури мають прийматися Кабміном, а не на місцях: "Поки ми розсаджуємо глядачів в шаховому порядку і обмежуємо їх графік до 22-ї, хтось влаштовує бенкети під час карантину. І такі нічні безлади — особисті дивіденди для місцевої влади. Потрібен єдиний орган нагляду та контролю", - написав Ткаченко.

Також голова Мінкульту наполягає на спрощенні візитів іноземців на запрошення закладів культури.

"Давайте відверто, гастролерів-діячів культури одиниці/десятки, а отже вони точно не становлять загрозу для самої ситуації. Однак, для галузі ця зміна надзвичайно важлива", - впевнений Ткаченко.

Він також додав, що виключення щодо можливості роботи кінотеатрів при 50% заповненості і «шахматкою» мають бути розширені на всі заклади культури: опери, філармонії, театри, концертні майданчики тощо

Як повідомляв УНІАН, Кабмін України схвалив рішення про заборону роботи нічних розважальних закладів після 23:00.