Відсьогодні в Україні знову послабили карантин / фото УНІАН

У Києві поки не відкриватимуться ресторани, кафе та басейни для відвідувачів.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожНове послаблення карантину в Україні: що відсьогодні дозволено та на яких умовах

Відео дня

"Уряд, як ви знаєте, дозволив більшості міст, де показники в межах визначених, перейти до наступного етапу послаблень, зокрема відкрити з 5 червня ресторани і кафе та басейни. У Києві на сьогодні один із трьох показників – щодо кількості хворих на сто тисяч населення - перевищує норму і сьогодні становить 14,9, - сказав Кличко. - Тому ми не можемо ризикувати здоров’ям людей і запроваджувати ще більші послаблення. Я розумію бізнес, розумію, що йому треба працювати. Але ми ж не хочемо знову повернутися до карантину?".

За словами мера, рішення щодо роботи у столиці ресторанів та басейнів влада ухвалюватиме окремо, "виходячи із ситуації із захворюваністю у найближчі дні. Тобто, комісія з надзвичайних ситуацій міста розгляне це питання після вихідних, наступного тижня".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 червня, заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що 7 областей та Київ не відповідають критеріям, які дозволяють роботу закладів громадського харчування у приміщеннях.