Мер наголосив, що дитячі розважальні зони в торгово-розважальних центрах поки не працюватимуть / фото УНІАН

Дитячі табори у школах планують відкрити не раніше липня, а дитячі секції - у вересні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Говорити про роботу дитячих секцій та дитячих таборів поки зарано. Наразі готуються до прийому дітей столичні садочки. Школи організовують роботу для прийому документів та проведення ЗНО для випускників. Після відкриття дитячих садочків наступним етапом плануємо роботу дитячих таборів у школах, але це перспектива липня, на жаль, не раніше. Щодо дитячих секцій - відновлення їх роботи заплановане на вересень", - розповів він.

Відео дня

Читайте такожВ Україні відсьогодні дозволено роботу дитсадків, але за певними правилами

Мер наголосив, що дитячі розважальні зони в торгово-розважальних центрах поки не працюватимуть.

"Я вже говорив, що рішення про відновлення роботи ТРЦ місто ухвалить окремо. Сподіваюся, їх роботу ми зможемо дозволити вже до кінця цього тижня, але дитячі розважальні зони поки не працюватимуть. Ми послаблюємо обмеження поступово, щоб не допустити інфекційного вибуху", - наголосив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, з 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою уряду.

Нагадаємо, станом на 25 травня у Києві кількість інфікованих коронавірусом збільшилася на 29 осіб. На сьогодні в столиці вже 2652 підтверджених випадки захворювання COVID-19.

Читайте також: