Корчевніков знову навідався до України / Facebook Корчевникова

Державна прикордонна служба Україна(ДПСУ) вдруге заборонила в’їзд в Україну телеведучому "Россия-1", генеральному директору релігійного телеканалу "Спас" Борису Корчевнікову, який незаконно відвідував окупований Крим.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає "Українська правда".

"Цьому громадянину Росії заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки", - сказав Демченко.

Сьогодні стало відомо, що Корчевніков знову перебуває у Києві. Пропагандист оприлюднив фото з Києва та ще одне з гелікоптера. 

Відповідаючи на питання, як Корчевніков потрапив в Україну, Демченко пояснив, що на момент перетину росіянином державного кордону України доручень правоохоронних органів щодо заборони в'їзду в Україну чи інформації про відвідування окупованого півострову Державній прикордонній службі не надходило.

Після розголосу в медіа прикордонники провели додаткову перевірку щодо порушення українського законодавства і за її результатами винесли Корчевникову заборону на в'їзд в Україну. 

Заборона на в’їзд Корчевнікову / документ УП

Хто такий Борис Корчевніков

Корчевніков відомий активною підтримкою РПЦ і політики Володимира Путіна. Раніше він вів передачу на російському ТБ і називав Крим "російським", а війну на Донбасі "громадянською, яку почала влада Києва".

Корчевніков в Україні: що було раніше

  • У жовтні минулого року Корчевніков кілька днів перебував у Києві. Він повідомляв, що отримав нагороду на фестивалі православного кіно "+Покров", який проходив у столиці з 7 по 10 жовтня за участю представників Української Православної церкви Московського патріархату.
  • Згодом в СБУ заявили, що пропагандист безперешкодно потрапив до Києва, оскільки у нього закінчився термін заборони на перебування в Україні. У Корчевнікова була п'ятирічна заборона на в'їзд з 5 вересня 2014 року. Але вона вже минула, заявили тоді в спецслужбі.