Фото: REUTERS

Коронавірус в Україні та світі продовжує вирувати. УНІАН зібрав всі найважливіші новини з COVID-19 за 7 серпня.

Коронавірус у світі: статистика

У світі, станом на ранок 7 серпня, підтвердили коронавірусну хворобу у 19,2 мільйона осіб. Найбільше підтверджених випадків, як і раніше, в США - 4,8 мільйона. Далі йдуть Бразилія та Індія - 2,9 і 1,9 мільйона осіб відповідно.

Першу п'ятірку замикають Росія (870 тисяч) та Південна Африка (538 тисяч). Лідером за кількістю видужань є Бразилія. Понад 2,2 мільйона бразильців зуміли побороти COVID-19.

Відео дня

Коронавірус в Україні

В Україні за минулу добу коронавірусну інфекцію підтвердили у рекордної кількості людей — 1 453. Також відомо, що 531 пацієнт одужав вчора, а 33 — померли від ускладнень. Рекордну кількість хворих в Україні фіксують три доби поспіль.

За добу найбільше нових хворих виявили у Києві (186), Одеській (156), Львівській (152), Харківській (146), Івано-Франківській (131), та Рівненській (100) областях.

Відкриття кордонів країн світу 

Зі зростанням нових випадків інфікування COVID-19 у світі деякі країни повертають карантинні обмеження, скасовані на початку туристичного сезону. Так, згідно з оновленими правилами Єгипту, з 8 серпня громадянам при в'їзді до країни морським, повітряним або наземним шляхом треба буде надати негативний результат на тест COVID-19, зроблений не пізніше 72 годин до в’їзду.

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини 7 серпня