Локдаун на Новий рік - у Зеленського оцінили можливість введення тотального карантину / Фото УНІАН, Андрій Марієнко

Жорсткий локдаун введуть в Україні у випадку погіршення епідемічної ситуації.

Про це в коментарі УП повідомила прес-секретарка Зеленського Юлія Мендель.

Вона зазначила, що президент тримає «руку на пульсі» і стежить за перебігом хвороби в Україні. Банкова, переконує Мендель, підготувалася до різних сценаріїв розвитку подій.

Відео дня

Читайте такожЛікарка висловилася щодо тритижневого локдауну на новорічні свята в Україні

«За умови погіршення ситуації, Україна буде повинна його (локдаун – УНІАН) впровадити. Для збереження насамперед життя людей, а також нашої медичної системи», – відповіла жінка.

Однак локдаун для Зеленського є «крайнім заходом для покращення епідеміологічної ситуації».

Прес-секретарка додала, що нині Раді пропонують підтримати низку законопроектів для фінансової допомоги бізнесу в адміністративній сфері та в оподаткуванні.

Також ініціювали покриття частин зарплат, соцвиплат незахищеним верстам населення, кредитні канікули й дешеві кредити.

Локдаун з прив’язкою до новорічних й різдвяних свят вже обговорюють в уряді. Ідею тотального карантину на три тижні підтримав міністр культури Олександр Ткаченко, а глава МВС Арсен Аваков висловився про необхідність місячної зупинки країни.

Карантин вихідного дня в Україні

  • 11 листопада Кабмін прийняв рішення про введення в країні з 14 до 30 листопада карантину вихідного дня. Він діє з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.
  • У вихідні дні з обмеженнями, передбаченими в будні дні, додатково заборонена робота кафе і ресторанів (за винятком послуги "з собою"), робота ТРЦ, інших розважальних закладів, фітнес-центрів тощо. Дозволено працювати продуктовим магазинам, аптекам, ветаптекам, поштовим відділенням, медустановам, АЗС. Це викликало невдоволення серед власників і працівників "забороненого" на вихідні бізнесу.
  • Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий локдаун, прив'язаний до новорічних свят, і відмовитися на Різдво і Новий рік від масових заходів.