false

Бізнес-парк нового покоління «Екополіс ХТЗ», який реалізує група DCH Олександра Ярославського, включений до проекту стратегії розвитку Харкова на 2020-2030 рр.

Про це повідомив Олександр Новак, секретар Харківської міської ради, додавши, що «Екополіс ХТЗ» — якірний проект цього документа.

Віталій Баранніков, директор керуючої компанії «Екополіс ХТЗ» увійшов до складу робочої групи з розробки стратегії розвитку Харкова і сьогодні виступив на засіданні відповідної робочої групи.

Відео дня

«На цей час ми запросили міжнародні компанії для розробки комерційної концепції проекту: Cushman&Wakefield, а також компанію EGIS (Франція) та її архітектурне бюро 10 Design (Великобританія) для розробки архітектурної концепції та генерального плану проекту. Паралельно ми активно залучаємо резидентів в бізнес-парк. Вже підписаний на вищому рівні в присутності мера Харкова меморандум з великою китайською телекомунікаційною компанією ZTE. Співпрацюємо з рядом наукових і освітніх установ Харкова. І, крім того, ведуться активні переговори з глобальними високотехнологічними компаніями — Alibaba, Huawei, Cisco та ін», — розповів Баранніков.

false

За його інформацією, до кінця поточного року буде готовий майстер-план проекту, після чого відразу розпочнуться проектно-будівельні роботи.

Як відомо, бізнес-парк «Екополіс ХТЗ» розміститься на території Харківського тракторного заводу після глибокого редевелопмента його території. Сам легендарний ХТЗ залишиться ядром індустріальної частини бізнес-парку.

false

Нагадаємо, що плановий обсяг інвестицій у розмірі 1 мільярда доларів дозволить створити в Харкові не менше 13 тисяч сучасних робочих місць завдяки розвитку індустріального парку, IT-кластера, медичного центру, логістичного комплексу і торгового кластера, агротехнологічного кластера, а також дослідного (R&D) та навчальних центрів.