Чоловіку, який "замінував" міст Метро в Києві, суд обрав запобіжний захід / фото facebook.com/artem.shevchenko.9

Віталію Ткаленку, який 1 червня "замінував" міст Метро в столиці, Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення застави у 315 тис. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, суддя Оксана Металешко задовольнила клопотання прокурора про тримання під вартою Ткаленка, підозрюваного у завідомо неправдивому повідомленні про замінування, яке призвело до тяжких наслідків.

В ухвалі суду йдеться, що підозрюваного необхідно взяти під варту негайно, проте він може вийти під заставу в розмірі 150 прожиткових мінімумів, що становить 315 тис. 300 грн.

Відео дня

Читайте також"Був у збудженому і нервовому стані": у поліції розповіли подробиці про "мінера" мосту Метро

Дана ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду впродовж п’яти діб.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня невідомий зателефонував до поліції з погрозою підірвати міст Метро у Києві. Чоловіка, який перебував на мосту, затримали.

2 червня йому повідомили про підозру. Дії 32-річного жителя Києва кваліфіковано за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Він пояснив, що вчинив це з метою привернення уваги до проблем в його житті. Зброї чи вибухівки у нього не виявили.