Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторці про підозру у вчиненні злочину \ фото УНІАН

На Харківщині правоохоронці затримали місцеву жительку, яка займалась незаконними поставками ліків та захисних медичних засобів до так званої «ДНР».

Читайте такожВ СБУ заявили, що сайт Львівської ОДА зламало хакерське угруповання "ДНР"

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України. За версією слідства органів безпеки, місцева жителька організувала поставки продукції до тимчасово окупованих районів Донецької області на адресу структурних підрозділів так званого «міністерства охорони здоров’я ДНР».

Відео дня

«Зловмисниця отримувала замовлення від представників так званого «МОЗ ДНР» на необхідні їм медичні засоби. Вона закуповувала їх в офіційних аптечних мережах та у контрафактних виробників на Харківщині, після чого переправляла до лінії розмежування під виглядом гуманітарної допомоги. Потім лікарські засоби дрібними партіями кур’єри перевозили на тимчасово окуповані території», - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю у Харкові під час спроби відправки чергової партії медичної продукції. Правоохоронці вилучили лікарські засоби, захисні маски, медичні матеріали та засоби дезінфекції.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110-2 Кримінального кодексу ("фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України").

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для перевірки можливої причетності виробників та постачальників медичної продукції, у тому числі контрафактної, до фактів фінансування сепаратизму.