В "УЗ" мають намір поліпишити безпеку в поїздах / фото УНІАН

"Укрзалізниця" спільно з Національною поліцією в найближчі тижні представлять програму з посилення безпеки пасажирів поїздів.

Читайте такожУ "Слузі народу" готують нововведення для любителів алкоголю в потягах

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" виконавчий директор філії Південно-Західної залізниці Артем Миронович, коментуючи резонансний напад на пасажирку потягу Київ-Маріуполь Анастасію Лугову.

Відео дня

"Проблема в тому, що у нас відсутня поліція супроводу поїздів для забезпечення безпеки. Цей випадок у нас кваліфікувався як інцидент. Для "Укрзалізниці" це вважається безпрецедентним випадком, і це стане для нас імпульсом для того, щоб ми вживали якісь заходи. Сьогодні ми робимо ці кроки, і через тиждень будемо готові представити спільну програму з Національною поліцією щодо забезпечення безпеки в наших потягах", - розповів представник "Укрзалізниці".

Миронович визнав наявність проблеми - "неадекватні пасажири ходять по вагонах, і провідники своїми силами не можуть забезпечити безпеку". За його словами, необхідне "комплексне рішення".

Як відомо, в ніч на 1 серпня в купе потягу Київ-Маріуполь вдерся зловмисник, жорстко побив пасажирку Анастасію Лугову і намагався зґвалтувати її на очах у малолітнього сина. Жінці ледь вдалося вирватися. Поліція затримала злочинця вранці на вокзалі в Києві.