В Івано-Франківську з 1 вересня почнуть працювати школи і дитсадки \ REUTERS

З 1 вересня навчальні заклади Івано-Франківська розпочнуть роботу в повному обсязі, незважаючи на поділ країни на зони.

Читайте такожШмигаль пояснив, як відбуватиметься навчання в школах з 1 вересня

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на оперативній нараді заявив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Відео дня

«Ми повинні запускати життя. Інакше, ми дійдемо до того, що люди не матимуть копійки у кишені. Хтось хоче наганяти страх. Проблема є, але треба, щоб люди відчули повноцінне життя. Нехай вони там поділяють зони. Країна – не зона. Вони з нами про це не радилися, коли ділили країну на зони – то червона, то зелена. Що це за експерименти з людьми? 1 вересня ми повноцінно йдемо вчитися. Я не хочу, щоб діти по півгодини, другі зміни були. Що це за навчання? Як вчитель має навчити? Ми є органи місцевого самоврядування, нас обирали люди. Вони нам гроші не дають з Києва, ми самі дофінансуємо, то пішли вони лісом зі своїми рекомендаціями», - заявив мер.

Марцінків наголосив, що діти з 1 вересня повинні повноцінно піти до шкіл та садочків. За його словами, потрібно «запускати життя, бо країна виїде за кордон».

Окрім того, на нараді заступник начальника департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Наталя Микула повідомила, що наразі йде підготовка до початку роботи навчальних закладів з 1 вересня.

«В навчальних закладах визначено місця для розміщення дезінфекторів, зроблено розмітку для дотримання дистанції та усі інші необхідні засоби, передбачені МОЗ», - розповіла вона.

Марцінків доручив підготувати відповідне рішення на сесію міської ради, проведення якої планується 21 серпня, щоб з 1 вересня діти повноцінно пішли до усіх навчальних закладів.