У Криму будуть примусово викуповувати приватні колодязі / фото ua.depositphotos.com

"Влада" окупованого Криму вирішила примусово скуповувати у населення колодязі та свердловини.

У разі відмови так званий глава Криму Сергій Аксьонов наказав залучати до справи прокуратуру, повідомляє "Нова газета".

"Вода - це стратегічна сировина. Якщо в даному випадку є якісь непорозуміння з власниками, підключайте прокуратуру і приймайте рішення. Водопостачання - спільна справа, і вода - для всіх, це не чиясь власність, -заявив Аксьонов. - Там де відмовляються - приймайте рішення про примусовий викуп. По-іншому, колеги, не буде. Сьогодні води не вистачає всім", - заявив "голова" окупованого півострова.

Читайте такожСімферопольці жаліються на чорну воду з кранів (фото)

Засуха в Криму: що відомо

  • З 24 серпня в Сімферополі і ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів через посуху і обміління водосховищ почали вводити обмеження подачу води. Питну воду жителям подають строго по годинах-вранці і ввечері. З 23 вересня обмежувальні заходи подачі води ввели в Алушті, Партеніті і Малому Маяку. Також через пересохлі свердловини воду в 29 сіл північного Криму доставляють цистернами.
  • Окупаційна влада Криму повідомила, що готується до «гіршого сценарію» з водозабезпеченням півострова.
  • Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.
  • Після окупації Криму Росією у 2014 році постачання води на півострів припинили.
  • Влада України заявляє, що відновлення подачі води через Північно-Кримський канал до Криму можливо тільки після деокупації півострова.