Головні новини України 29 жовтня 2020 / фото УНІАН, Сергій Чузавков

В ЄС заговорили про "паузу" для українського безвізу після скандального рішення Конституційного суду. У Кабміні зробили заяву про долю безвізового режиму.

Загроза призупинення безвізу з ЄС

Нещодавні рішення Конституційного Суду України щодо діяльності антикорупційних органів бентежать Євросоюз і можуть стати підставою для тимчасового призупинення безвізу України з країнами ЄС.

У Кабміні зробили заяву про долю безвізу з Європейським Союзом через скандальне рішення КСУ. А голова Верховної Ради Дмитро Разумков пообіцяв "достатньо швидку" реакцію парламенту та президента Володимира Зеленського на рішення Конституційного суду.

Відео дня

Скасування КСУ е-декларацій

У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що Конституційний суд України заблокував призначення керівних кадрів органів влади, у тому числі переможців місцевих виборів.

У самому ж КСУ стверджують, що скасували електронне декларування, щоб захистити суддів від тиску на них органів виконавчої влади.

Тим часом президент Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання РНБО через скандальне рішення Конституційного суду.

Ситуація з коронавірусом

За добу коронавірус в Україні виявили у 7 342 осіб.

Станом на ранок 29 жовтня в Україні офіційно підтверджено 370 417 випадків хвороби COVID-19. Померло від недуги 6 868 українців.

Актуальні новини України 29 жовтня 2020 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

Збройні формування РФ за добу чотири рази порушили режим тиші на Донбасі. Одного українського військового було поранено.

Головні новини України: що важливо знати 29 жовтня 2020