У Зеленського анонсували новий обмін полоненими / фото ОП

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що найближчим часом відбудеться новий обмін полоненими.

Про це він повідомив у п'ятницю, 10 липня, на зустрічі з журналістами, передає НВ.

"Ми домовилися про продовження обміну, я вважаю, що результатом стане черговий обмін, який відбудеться найближчим часом", - сказав Єрмак.

Відео дня

За його словами, досі залишається відкритим питання щодо точок розведення. Багато питань вже узгоджено, але остаточного рішення немає.

Читайте такожЗустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися в серпні - віце-прем'єр

"Дуже близькі до того, щоби погодити план розмінування, дійсно дуже багато часу витрачено на це, але сьогодні ми дуже близькі до результату. Почали працювати вже у політичній підгрупі, були представлені закони: закон про особливості місцевого самоврядування, в якому ми говорили, що плануємо імплементувати формулу Штайнмайєра. І дійсно, якщо формула представництва, присутності і участі представників територій, яких запропонувала Україна, буде працювати, - це буде потужним кроком для того, щоб ці законодавчі акти, які передумовлені пакетом Мінських домовленостей, почали розглядатися для того, щоб потім уже бути представленими у Верховній Раді, на обговорення в Комітеті, на обговорення у суспільстві тощо", - додав Єрмак.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак пояснив, чому процес наступного взаємного звільнення утримуваних осіб поки загальмований.