В установі вилучають документи після ревізії / facebook.com/ivan.kozlenko

У четвер, 28 травня, до Національного центру Олександра Довженка прийшли з обшуками правоохоронці.

Читайте такожПорошенка викликали на допит до ДБР у справі про записи його розмов із БайденомПро це на своїй сторінці у Facebook  повідомив директор установи Іван Козленко.

«У нас обшук поліції та СБУ. Вилучають документи», – написав він.

Відео дня

При цьому Козленко оприлюднив фото з місця події.

Згодом він уточнив, що слідчі дії не пов’язані з заявою про неплатоспроможність, яку у центрі зробили напередодні.

«Розслідують кримінальну справу за актом ревізії», – зазначив Козленко.

До цього в центрі заявили, що їхні оборотні кошти вичерпані. Зокрема в заяві зазначалося, що з початку 2020 року центр не отримав планового держфінансування за бюджетною програмою про підтримку кінематографії.

Обшуки в Довженко-Центрі / facebook.com/ivan.kozlenko

У центрі запевняють, що зверталися до Мінкульту і комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики з проханням відновити бюджетне фінансування, але це не дало результатів.

Також там зазначили, що бюджетними коштами покривається 70% заробітної плати. Тому станом на травень досі не виплачена зарплата працівникам за січень і лютий 2020 року. У березні-травні весь особовий склад перевели в простій зі збереженням 2/3 окладу.

Весь дохід від господарської діяльності центру за березень-квітень направили на виплати заборгованості по зарплатах за відповідні місяці.

Як відомо, Національний центр Олександра Довженка – це державний фонд фільмів, що зберігає понад 6 тисяч художніх, документальних та анімаційних українських та закордонних фільмів. Має в своїй структурі Кіноархів, Кінолабораторію, Музей кіно, Фільмофонд та Медіатеку.

Раніше УНІАН повідомляв, як днями у київському музеї Івана Гончара слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки з метою вилучення картин, які закладу подарував екс-президент Петро Порошенко.