7 липня у кількох районах окупованого Росією Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар / скріншот

Представництво президента України в Криму засуджує масові обшуки і затримання кримських татар на окупованому півострові, документує кожен випадок і долучає інформацію про політично вмотивовані переслідування до переліку злочинів РФ.

Про це йдеться у повідомленні представництва у Facebook.

У Зеленського зауважили, що у чотирьох районах Криму одночасно з 4:00 проводять обшуки. «ФСБ увірвалось у сім будинків кримських татар, мусульман та забрало шістьох активістів на автівках без номерів», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Києві демонтували рекламу СБУ перед посольством РФ, але потім повернули на місце (фото)

У відомстві наголошують, що такі дії є продовженням політики Російської Федерації зі створення атмосфери страху на півострові та переслідування кожного громадянина з активною громадянською позицією.

«Серед затриманих - громадські журналісти, спостерігачі в судах за політично вмотивованими справами, релігійні спостерігачі тощо. Прізвища тих, хто був затриманий сьогодні: Зіядінов Еміль, Ібрагімов Ісмет, Суф'янов Алім, Хайретдінов Сейран, Сизиков Олександр, Бектемиров Вадим», - вказується в повідомленні.

Представництво президента України в Криму засуджує дії окупаційної адміністрації щодо переслідування громадян України з громадською позицією, документує кожен випадок і долучає інформацію про політично вмотивовані переслідування до переліку злочинів Російської Федерації, що вчиняються на території тимчасово окупованого Кримського півострову.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 липня, у кількох районах окупованого Росією Криму після масових обшуків, які відбулися зранку, затримано не менше шістьох кримських татар.