Київ переплачує втридорога за ділянку окружної / Фото УНІАН

На дорогу, яка будується між вулицями Рокоссовського і Вишгородською, Київ витрачає 1,4 мільярда гривень, при фактичній вартості приблизно в 300 мільйонів - саме стільки коштує будівництво звичайної естакади.

Читайте такожскандальне будівництво ТРЦ: у Києві почали демонтувати частину споруди на дорозі (фото)

Про це заявив народний депутат (фракція «Слуга народу») Олександр Дубінський, представляючи проект нової київської об'їзної дороги.

Відео дня

«Компанія« Еко-Буд-Трейд »отримала з бюджету на будівництво відносно невеликої ділянки 1,4 мільярда гривень, а це перевищує вартість будівництва приблизно на мільярд гривень. При цьому замість річкового піску використовується будівельне сміття. На жаль, попри наявність доказів, Генеральна прокуратура, навіть після зміни керівництва, не діє. Саме тому ми маємо обговорювати проект нової київської об'їзної дороги», - розповів Дубінський.

Він зазначив, що стара кільцева дорога - єдина не завершена в Європі, а з чотирьох ділянок поки що побудовано тільки дві. В цілому держава має витратити 80 мільярдів гривень для будівництва об'їзної дороги навколо Києва.

Що стосується проблеми відселення жителів і власників присадибних ділянок, які будуть на шляху будівництва київської об'їзної дороги, то нардеп пообіцяв, що люди отримають чесні компенсації.

«Всі тендери, проектування і домовленості з суспільством будуть зроблені якісно. Разом з тим хочу звернути увагу, що чимало ділянок викуплені приватними особами, які пов'язані з колишнім заступником міністра регіонального будівництва Львом Парцхаладзе. І з цими ділянками буде проблема, тому державі доведеться за кошти платників податків ці ділянки викуповувати. А якщо ми зараз, на початку проектування, піднімемо це питання і звернемося в прокуратуру, то зможемо ці ділянки повернути у власність держави. Адже я впевнений, можна довести злочинний умисел при їх присвоєнні компаніями Парцхаладзе. До речі, його брат Георгій Цагарєїшвілі, є керівником обласної організації партії «ЄС», тому це буде і політичне протистояння», - пояснив Олександр Дубінський.

Корупція на будівництві Окружної дороги

  • Раніше блогер Олександр Зубченко повідомляв, що Мер Києва Віталій Кличко і екс-голова Фракції Леоніда Черновецького в Київраді Денис Комарницький "розпиляли" 350 млн грн , які були виділені з держбюджету на будівництво Великої Окружної дороги.
  • За його словами, гроші виділили без конкурсу. Договір був укладений з фірмою "Еко Буд Трейд". Яка, згідно з розслідуванням Bihus.Info, підконтрольна "смотрящєму" Денису Комарницькому.