У Києві відзначають свято Останнього дзвоника онлайн / УНІАН

У Києві школярі, які закінчують навчання, у зв’язку з пандемією COVID-19 відзначають свято останнього дзвоника онлайн.

Привітання вчителів, учнів, батьків та представників українського шоу-бізнесу транслюються в ефірі телеканалу «Київ».

«Карантин, спричинений пандемією COVID-19, вніс свої корективи, і традиційний урочистий формат святкування змінився на онлайн. Аби підтримати цьогорічних випускників та їхніх вчителів, які разом провели ці 11 років навчання, свято останнього дзвоника–2020 організували он-лайн на телеканалі «Київ», - повідомили у КМДА.

Читайте такожСьогодні в школах України пролунає "останній дзвінок"

13 травня у КМДА заявляли, що із запровадженням карантину майже 80% школярів охоплені дистанційним навчанням у столиці.

Раніше Міністерство освіти і науки України повідомляло, що в умовах дистанційного навчання педагогічні ради шкіл можуть самостійно визначати деталі освітнього процесу і завершення навчального року, а підсумкове оцінювання може здійснюватись віддалено.

Міносвіти також видало рекомендації щодо організованого завершення навчального року. Зокрема оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року.

Керівникам шкіл рекомендовано затвердити графіки видачі свідоцтв про здобуття базової середньої освіти випускникам 9-х класів, враховуючи протиепідеміологічні вимоги. Учням 1-8-х, 10-х класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, рекомендовано надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал документа вручити у вересні 2020 року.

Під час календарно-тематичного планування на 2020-2021 навчальний рік Міносвіти рекомендує збільшити час на узагальнення та закріплення матеріалу за попередній рік, а у 2-11-х класах провести вхідне оцінювання рівня знань учнів за 2019-2020 навчальний рік.

Також мер Києва Віталій Кличко дав останній дзвоник для випускників столичних шкіл. Зробив це мер в онлайн-режимі під час прес-конференції. Кличко задзвонив у ручний дзвіночок зі словами: "А зараз - останній дзвоник цього навчального року. Традиційно".

Як повідомляв УНІАН, з 12 березня, за рішенням уряду, з метою запобігання розповсюдженню коронавірусу в Україні було запроваджено карантин для усіх закладів освіти. Пізніше Кабінет міністрів запровадив на всій території України режим надзвичайної ситуації і продовжив усі карантинні обмеження терміном на до 24 квітня. 4 травня Кабмін продовжив запроваджений через поширення коронавірусу карантин до 22 травня та вирішив зняти ряд заборон, починаючи з 11 травня. 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

В Україні станом на ранок 29 травня зареєстровано 22 тис. 811 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 679 летальних, 8 тис. 934 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 429 нових випадків.