REUTERS

Україна отримала від Франції запрошення до участі в розшифруванні "чорних скринь" Boeing-737, який був збитий в Тегерані на початку року.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін на сторінці у Facebook.

"Сьогодні Україна отримала запрошення від Франції відправити наших експертів для участі у розшифруванні "чорних скриньок" РЅ752, які (згідно з попередніми обіцянками Ірану) повинні прибути до Леону 20 липня ц. р.", - зазначив Єнін.

Відео дня

Читайте такожЗбиття літаку МАУ: стало відомо, коли почнеться розшифровка "чорних скриньок"

Він підкреслив, що завдання України - забезпечити максимальний рівень міжнародного визнання фактів незаконного втручання у випадку з рейсом PS752. Це дасть змогу домогтися справедливості й гідних компенсацій сім'ям загиблих.

Раніше Франція та Іран погодили дату початку аналізу "чорних скриньок" літака МАУ - 20 липня 2020 року.

Як повідомляв раніше УНІАН, 22 червня глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що бортові самописці збитого літака МАУ будуть надіслані до Франції. У французькому Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації інформацію підтвердили.

Крім того, міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що держава готова виплатити компенсацію за трагедію Boeing 737.

Сама подія сталася в ніч з 7 на 8 січня: у столиці Ірану Тегерані розбився пасажирський літак Boeing 737, що належав авіакомпанії МАУ. 

На борту знаходилися 176 осіб, з них 9 - члени екіпажу. Серед загиблих 11 українців, двоє були пасажирами. Більшість загиблих - з Ірану і Канади.

У суботу вранці, 11 січня, Генеральний штаб Збройних сил Ірану заявив, що в український літак Boeing 737 потрапила ракета, запущена військовим центром Вартових Ісламської Революції.