Платні камери в СІЗО - Малюська розповів про нововведення у СІЗО з книгами й зачісками / УНІАН

Міністр юстиції Денис Малюська анонсував зміни у режимі роботи слідчих ізоляторів.

Про це він написав у Facebook.

Нововведення, зокрема, стосуються виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Відео дня

Читайте такожГоловні новини України 25 вересня: вихід нардепа Юрченка під заставу та плани щодо обліку користувачів "ВКонтакте"

У камерах СІЗО, пише Малюська, з’являться холодильники, проте не за державний кошт, а на прогулянкових двориках – додаткові можливості зайняття спортом.

Крім того, адвокатам дозволять працювати лептопи й портативні принтери.

Своєю чергою, затриманим жінкам дозволять мати прикраси з некоштовних матеріалів, а громадянам у СІЗО (навіть у карцерах) дозволять брати з собою книги.

«І моє улюблене: зачіска. Довжина волосся у чоловіків може перетворитися з просто короткої до ліберальнішої з лімітом довжини у 5 сантиметрів», – зауважує Малюська.

Коли з'явились платні камери у СІЗО: 

  • 18 квітня Міністерство юстиції в рамках тюремної реформи запланувало ввести платні камери підвищеного комфорту в слідчих ізоляторах. Про це у відеоблозі на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр юстиції Денис Малюська. Тоді він зазначив, що отримані кошти за такі камери будуть направлятися на ремонт безкоштовних камер.
  • 8 травня Міністерство юстиції запустило функціонування платних камер з поліпшеними умовами розміщення у слідчих ізоляторах.
  • 31 травня У Запоріжжі та Дніпрі відкрили платні камери в СІЗО
  • 24 липня Міністерство юстиції України запропонувало нову послугу - подарункові сертифікати на користування послугами платних камер в українських слідчих ізоляторах.