Миронюк став першим з українських моряків, що удостоєний такої нагороди за 13 років її існування / фото Профспілка працівників морського транспорту України/Facebook

Сьогодні український моряк отримав подяку Міжнародної морської організації (IMO) за рішучість і лідерство, проявлені під час піратського нападу.

Як повідомили УНІАН у Профспілці працівників морського транспорту України (Одеса), 14 серпня моряк Михайло Миронюк отримав подяку за рішучість та лідерські якості, проявлені ним під час піратського нападу на судно ANUKET AMBER.

Танкер ANUKET AMBER, який працював у Західній Африці, у 2018 році захопили пірати, частину екіпажу, включаючи трьох офіцерів - капітана, старшого помічника і старшого механіка, було викрадено. На борту залишилися тільки два офіцери - Миронюк, який вперше пішов у рейс другим помічником капітана, і другий механік.

Відео дня

Читайте такожКількість українців, які потрапили у полон піратів біля узбережжя Нігерії, зросла

У профспілці зазначили, що наш співвітчизник самостійно вів судно дві доби, зокрема, відремонтував пошкоджене піратами радіоустаткування, встановив зв'язок з місцевою владою і домовився з французьким військовим фрегатом про супровід судна у безпечне місце.

Церемонія нагородження мала відбутися в рамках Асамблеї IMO в листопаді 2019 року, але з певних причин її перенесли, а в 2020 році корективи внесла пандемія COVID-19.

«Зараз Михайло отримав заслужену нагороду з рук Морського посла доброї волі IMO в Україні, першого заступника голови Профспілки працівників морського транспорту України Олега Григорюка», - повідомили в організації.

Нагорода для Миронюка: що було до цього

  • У лютому 2019 року Миронюк був відзначений подякою державного секретаря Міністерства закордонних справ України і номінований на нагороду IMO «За відвагу на морі».
  • Миронюк став першим з українських моряків, що удостоєний такої нагороди за 13 років її існування.