Київську поліцію підсилять на вибори / фото УНІАН

Громадський порядок у Києві під час місцевих виборів 25 жовтня охоронятимуть близько 8 тисяч поліцейських, з них 4,5 тисячі — безпосередньо на дільницях.

Читайте такожВ МВС пояснили, навіщо авіація під час забезпечення безпеки на виборах

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко.

Відео дня

Він зазначив, що завтра у місті під охорону будуть взяті всі 1 тис. 105 дільниць, їх охоронятимуть до моменту, коли бюлетені після голосування будуть доправлені до територіальних виборчих комісій.

Також Крищенко повідомив, що на дільницях громадський порядок охоронятимуть 4,5 тисячі поліцейських, а в цілому до охорони громадського порядку 25 жовтня у Києві буде залучено близько 8 тисяч поліцейських. Також в парках, скверах та на вокзалах поліцейським допомагатимуть 150 членів громадського об’єднання “Муніципальна варта”.

Крім того, на випадок повідомлень про замінування дільниць 25 жовтня у столиці чергуватимуть 12 груп вибухотехніків, а також 100 бригад швидкої допомоги.

Місцеві вибори в Україні: коли і як відбудуться

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, по 24 вересня було заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.
  • Починати здійснювати передвиборчу агітацію партія чи кандидат повинні наступного дня після реєстрації, а завершити - о 24:00 24 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають по 6 листопада.
  • Органи системи МВС з 21 жовтня перейшли на посилений варіант несення служби.