При пожежі в Токіо Стар загинуло 9 осіб \ фото facebook.com/MNS.GOV.UA

Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт Сергію Дурачу - співвласнику готелю «Токіо Стар», в якому під час пожежі в серпні 2019 року загинули 9 осіб.

Читайте такожВ Одесі суд заарештував співвласника готелю "Токіо Стар", в якому під час пожежі загинули 9 осіб

Як повідомив УНІАН представник прокуратури, сьогодні суд розглянув заяву підозрюваного, який просив змінити йому запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.

Відео дня

Як пояснили в прокуратурі, розглянувши скаргу, суд призначив фігуранту інший запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт. Суд також зобов'язав підозрюваного носити електронний браслет.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі в ніч на 17 серпня 2019 року під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб.

Співвласник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор Ірина Паровик були заарештовані і поміщені в СІЗО. Ще одному співвласнику готелі Сергію Дурачу і головному інженеру заочно було повідомлено про підозру. Також серед підозрюваних 30-річна жінка, яка чергувала в готелі в ніч пожежі.

11 жовтня суд відпустив із СІЗО Паровик під нічний домашній арешт, а 27 листопада Одеський апеляційний суд відпустив під домашній арешт Чорного.

15 жовтня Київський райсуд Одеси продовжив арешт Чорного і визначив заставу в розмірі понад 53 млн грн. 23 червня 2020 року райсуд відмовився продовжити йому запобіжний захід.

1 липня 2020 року стало відомо про завершення розслідування стосовно двох співробітників і співвласника готелю «Токіо Стар» (Чорного).

15 липня в міжнародному аеропорту «Одеса» під час проходження відповідного контролю пасажирів, які прибули з Риму, було затримано Дурача, який переховувався від слідства. 17 липня Київська райсуд Одеси відправив його в СІЗО на 25 діб.