21 січня у Харкові горів будинок для літніх людей / фото t.me/V_Zelenskiy_official

23 січня в Україні оголошено днем жалоби за загиблими в результаті пожежі в харківському будинку для літніх людей.

Читайте такожПожежа в будинку для літніх людей: Зеленський прибув до Харкова (фото, відео)Про це повідомив президент Володимир Зеленський на брифінгу в Харкові.

«Я підпишу указ, завтра буде день жалоби на державному рівні», - сказав він.

Зеленський зазначив, що співробітники поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій доповіли йому про поточну ситуацію.

«Висновки потрібно робити після отримання всіх деталей, - сказав він. - Ще раз співчуття всім рідним і близьким. На жаль, причини приїзду до Харкова в останній рік не дуже хороші. Але ми з'ясуємо всю ситуацію. Розуміємо, що дуже серйозні виклики будуть», - заявив президент.

Пожежа в Харкові: що відомо

  • Як повідомляв УНІАН, 21 січня в Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для людей похилого віку сталася пожежа, в результаті якої загинули 15 осіб, ще 5 госпіталізовані.
  • Згідно з попередніми даними, причиною загоряння стало необережне поводження з електронагрівальними приладами.
  • За фактом пожежі поліція відкрила провадження за ч.2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.
  • Кабінет міністрів створив урядову комісію під головуванням міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова з розслідування причин пожежі.
  • За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, поліцейські вирішують питання про затримання господині будинку, в якому сталася пожежа.
  • У Харківській ОДА повідомили, що вказаний будинок нелегальний.
  • 22 січня в Харкові оголошено жалобу.