Пожежі на Луганщині - потерпілих хочуть розмістити на Харківщині / фото ДСНС

Потерпілих унаслідок лісових пожеж на Луганщині готові тимчасово розмістити у Харківській області.

Про це повідомив очільник Харківської ОДА Олексій Кучер, передає Суспільне.

Він зауважив, що мова про місцевих благодійників, які висловилися за таку ініціативу. Проте тип житла буде залежати від кількості постраждалих.

Відео дня

Читайте такожГоловні новини України за 8 липня: лісові пожежі на Луганщині та справа проти Порошенка

«Ми визначимось. До мене вже звернулись певні благодійники, які готові розмістити людей за власні кошти. Це, скоріш за все, будуть спонсори», – сказав він.

Раніше в Офісі президента підтвердили, що Харківщина готова надати тимчасове житло для мешканців потерпілих унаслідок пожеж населених пунктів Луганщини.

Як повідомляв УНІАН, 6 липня поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, з них верхова 20 га. 7 липня пожежу було локалізовано.

У зв’язку з поривчастим вітром (до 25 м/с) та високою температурою повітря (38 градусів) пожежа поширилася на с. Смолянинове Новоайдарського району. Силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

Сьогодні, 8 липня, станом на 9:00 на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове.