У Києві пройшов урочистий намаз / фото УНІАН

З 23 по 24 травня мусульмани відзначають свято Рамазан-Байрам.

Президент Володимир Зеленський привітав мусульман України зі святом.

«Прийміть сердечні вітання з нагоди благословенного свята Рамазан-Байрам. Для мільйонів мусульман це час високого духовного зростання, що відкриває серця для добрих вчинків і благородних справ. Щира турбота про рідних і близьких, милосердя та взаєморозуміння – загальнолюдські цінності, що сприяють збереженню миру, гармонії та єдності в суспільстві», - йдеться у вітанні глави держави, текст якого розміщено на його офіційному сайті.

Відео дня

Читайте такожАкція протесту в Києві: від Зеленського вимагають припинити "політику капітуляції перед Росією" (фото)

Зеленський бажав злагоди й процвітання кожній мусульманській родині.

У Києві з нагоди свята Рамазан-Байрам в мечеті Ар-Рахма пройшов урочистий намаз. В цьому році молитва проходила в присутності невеликої кількості людей і на відкритому повітрі у дворі мечеті Ар-Рахма.

*** Рамазан-Байрам - свято розговіння, відоме також як Ураза-Байрам - одне з найголовніших в ісламському світі. Воно знаменує завершення священного місяця Рамадан і суворого посту. Його починають святкувати після заходу сонця в останній день посту.

Цьогоріч Ураза-Байрам настав 23 травня і триватиме до вечора 24 травня. У цей день мусульмани можуть дозволити собі все, що було заборонено в світлий час доби протягом священного місяця Рамадан.