Розтрата бюджетних коштів становила понад 1 млн грн \ фото УНІАН

До корупційної схеми були причетні посадові особи органів державної влади, місцевого самоврядування та афілійованих до них 14 комерційних структур, у тому числі з ознаками фіктивності.

Читайте такожНа Херсонщині закупили 35 тисяч неякісних ПЛР-тестів - СБУ

У Харківській області правоохоронці викрили масштабне привласнення бюджетних коштів під час будівництва центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Відео дня

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, за даними досудового слідства, корупційна схема діяла за участі посадових осіб органів державної влади, місцевого самоврядування та афілійованих до них 14 комерційних структур, у тому числі з ознаками фіктивності.

Впродовж 2018-2019 років Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрацїі виділив загалом понад 360 млн грн для зведення 30 сільських амбулаторій у різних районах області.

За результатами місцевих тендерів ці кошти були перераховані будівельним фірмам і задіяним субпідрядним організаціям.

"Водночас ініційовані СБУ будівельно-технічні та економічні експертизи показали, що частина з цих коштів була привласнена учасниками оборудки через суттєве завищення вартості та обсягів виконаних робіт. Встановлено, що під час зведення лише двох медичних центрів розтрата бюджетних коштів становила понад 1 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Трьом керівникам підрядних фірм, задіяним в оборудці, оголошено про підозру за ч. 2, 4, 5 ст. 191 ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") та за ч. 2 ст. 367 ("службова недбалість") Кримінального кодексу.

На майно одного з них накладено арешт, ще одного фігуранта оголошено у розшук.

Тривають слідчі дії, встановлюються всі факти розкрадання бюджетних коштів. Перевіряється причетність інших посадовців до протиправної діяльності.