Під час обшуків вилучили документи, інструкції та понад 1,1 мільйона доларів / ssu.gov.ua

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабний продаж несертифікованих біодобавок, які нібито захищають від коронавірусу.

Читайте такожСБУ порушила справу проти лжедиректора "Ашана" і викликала його на допитЯк повідомляється на сайті СБУ, продажі здійснювалися через інтернет та розгалужену мережу кол-центрів.

Так, продавці робили акцент саме на властивостях препаратів, які нібито посилюють захисні можливості організму від коронавірусу.

«Фактично комерсанти наживалися на страхах людей, вводячи їх в оману. Організувала продаж група компаній, яка спеціалізується на продажі біологічно-активних добавок», - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків в офісних приміщеннях, кол-центрах і місцях проживання фігурантів правоохоронці вилучили документи та інструкції, які підтверджують протиправну діяльність. Також виявлено понад 1,1 мільйона доларів.

Співробітники СБУ спільно з Головним управлінням ДФС у Києві також встановили, що через продаж добавок та іншої продукції ділки ухилялися від сплати податків та зборів в особливо великих розмірах. Своїми діями вони завдали збитки державному бюджету на суму понад 80 мільйонів гривень. Тривають слідчі дії.

Раніше УНІАН повідомляв, як СБУ затримала агента РФ, який збирав відомості про українські ракетні комплекси.