facebook.com/SecurSerUkraine

Завдяки активній співпраці Служби безпеки України та Державної митної служби з контейнерним терміналом ТІС у 2020 році вилучено великі партії наркотиків, які зловмисники намагалися провезти в контейнерах з країн Латинської Америки.

Про це йдеться в листах головного відділу по боротьбі з корупцією та контрабандою Управління Служби безпеки України в Одеській області та Південного регіонального управління Державної прикордонної служби на адресу керівництва ТІС. 

У 2020 правоохоронці констатують суттєву активізацію зловмисників, які намагаються провезти в Україну наркотичні речовини в контейнерах з країн Латинської Америки. Як пояснюють силовики, Україна традиційно є транзитною країною для наркотрафіку з Латинської Америки в Європу, і це – глобальна проблема, з якою борються силові служби всього світу.

Відео дня

"Висловлюємо свою подяку персоналу та керівництву ТІС за сприяння у проведенні вищезазначених заходів, спрямованих на виявлення у вантажопотоці та протидію потрапляння в Україну наркотичних засобів», – пише в листі керівництво Головного відділу по боротьбі з корупцією та контрабандою СБУ в Одеській області.

"Факти затримання наркотичного засобу" кокаїн протягом 2020 року стали можливі завдяки активній позиції керівництва ТІС-Контейнерний термінал у сприянні правоохоронним органам України в боротьбі з транскордонними наркоугрупуваннями, які спеціалізуються на контрабанді кокаїну в особливо великих розмірах", – продовжують колеги з Держприкордонслужби.

false

Як підкреслюють в ТІС, вилучення таких великих партій наркотичних речовин стало можливим, перш за все, завдяки роботі фахівців Митної служби, які постійно моніторять відповідні процеси і в разі необхідності взаємодіють зі Службою безпеки України та Держприкордонслужбою.

У Держприкордонслужбі також звернулися до керівництва контейнерного терміналу з проханням збільшити кількість сканованих контейнерів із суден з Латинської Америки з 30-35 до 50. Щоб підвищити ефективність заходів з боротьби з контрабандою, керівництво контейнерного терміналу негайно збільшило кількість сканованих контейнерів до 50.