У Києві відбулася акція на підтримку білорусів / фото Українська правда

У центрі Києва, на пішохідному мосту та біля Арки Дружби народів сьогодні відбулася акція на підтримку білоруських протестувальників.

В акції взяли участь близько сотні людей, зокрема білоруси, а також українці, про це повідомляє Громадське.

Читайте такожУ Києві біля посольства Білорусі активісти знову палили фаєри (фото)

Люди тримали в руках історичний біло-червоно-білий прапор Білорусі та плакати із закликами припинити насильство над протестувальниками зі сторони силовиків. Багато людей прийшли також з квітами, за аналогією з протестувальниками у Білорусі, які часто дарують їх силовикам.

На акції також хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого у Білорусі 10 серпня протестувальника Олександра Тарайковського.

В кінці акції учасники встали у формі серця.

У Києві українці утворили на мосту ланцюг солідарності з Білорусією / фото Українська правда

Протести у Білорусі: останні подробиці

  • Після виборів президента Білорусі 9 серпня люди масово вийшли на протести проти фальсифікації результатів голосування. Вони виступають проти Олександра Лукашенка й на підтримку його головної суперниці Світлани Тихановської, яка, на їхню думку, перемогла діючого президента з великим відривом.
  • Акції супроводжуються насильством силовиків, пострілами та затриманнями. Серед протестувальників є загиблі.
  • 14 серпня Центрвиборчком Білорусі оголосив остаточні підсумки виборів – у чинного президента Олександра Лукашенка 80% голосів, у Світлани Тихановської - 10%.
  • Сьогодні, 15 серпня, у центрі Мінська тисячі людей прийшли попрощатися із загиблим під час акції 34-річним Олександром Тарайковським. За даними МВС країни, Тарайковський хотів кинути вибуховий пристрій у силовиків, але він вибухнув у нього в руці, через що чоловік загинув. Однак очевидці стверджували, що у чоловіка в руці нічого не вибухало. У загиблого залишилася 3-річна донька.