Суд не став змінювати запобіжний захід Антоненку / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Шевченківський райсуд Києва залишив під вартою музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, обвинуваченому у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Читайте такожАнтоненко про стан здоров’я у СІЗО: почали випадати зуби

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалив суд присяжних за участі двох суддів та трьох присяжних.

Відео дня

"Клопотання... залишити без задоволення", - зазначила головуюча суддя Оксана Голуб.

Наступне засідання у справі відбудеться о 14:00 2 лютого.

Антоненка утримують під вартою з 14 грудня 2019 року. Адвокати просили суд змінити Антоненку запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

Справа Шеремета

  • Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • 21 травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої. Тепер їх звинувачують у виконанні злочину, а також у знищенні автомобіля, в якому перебував Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • Справу проти Антоненка, Кузьменко і Дугарь розглядає суд присяжних.
  • 4 січня білоруські активісти оприлюднили аудіозаписи, які нібито свідчать про підготовку вбивства Шеремета співробітниками Комітету держбезпеки Білорусі. Вони стверджують, що аудіозапис був зроблений 11 квітня 2012 року нібито в кабінеті на той час голови КДБ Білорусі Вадима Зайцева.
  • У Нацполіції України заявили, що отримали документи та аудіозаписи про можливих замовників вбивства журналіста.
  • Колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар дав в Україні свідчення у справі про вбивство Шеремета. на його переконання, до трагедії причетні спецслужби Білорусі.