Апеляційний суд залишив Стерненка під домашнім арештом / фото УНІАН

Київський апеляційний суд залишив активіста Сергія Стерненка під цілодобовим домашнім арештом.

Як передає кореспондент УНІАН, колегія суддів винесла ухвалу, якою відмовила у задоволенні клопотання адвокатів Стерненка про зміну йому запобіжного заходу на більш м’який, зокрема, відпустити на поруки понад 50 осіб.

Таким чином, Стерненко продовжує перебувати під цілодобовим домашнім арештом у Києві за місцем свого проживання.

Відео дня

Читайте такожСправа Стерненка: СБУ завершила розслідування проти активіста й надала доступ до матеріалів

Як повідомляв УНІАН, 15 червня Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів застосувавши до громадського активіста Сергія Стерненка цілодобовий домашній арешт.

У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.