На Волині чоловік за $200 тисяч обіцяв посаду в Кабміні / фото facebook.com/DSI.police.ukraine

На Волині арештували чоловіка, який за 200 тис. доларів США обіцяв посаду у Кабінеті міністрів України.

Як повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави - понад мільйон гривень.

"У ході слідства було встановлено, що за 200 тис. доларів США фігурант пообіцяв громадянину зарахувати його до закритої впливової групи та вирішити питання щодо його призначення на посаду міністра Кабінету міністрів України", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Києві затримано прокурора, який вимагав 100 тисяч доларів хабаря

У поліції повідомили, що 3 липня, в одному з кафе Луцька правоохоронці затримали місцевого жителя під час отримання коштів. В ході огляду місця події правоохоронці вилучили кошти, заяву про вступ потерпілого до закритої групи, завірену печаткою та перстень, як доказ того, що останній став її почесним членом.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 1 млн 261 тис. гривень.

Підозрюваному може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, у Києві правоохоронці затримали чоловіка, який за 25 тис. доларів обіцяв сприяння в призначенні на керівну посаду в Національний банк України.