Близько тисячі ошуканих інвесторів банку “Аркада”, які через цю фінансову установу вклали гроші в купівлю нерухомості і вже багато років не можуть її отримати через фінансові проблеми банку та забудовника, проводять акції у центрі столиці з вимогою привернути увагу органів влади до їхніх проблем.

Як передає кореспондент УНІАН, мітинг інвесторів розпочався біля будівлі КМДА.

Нині учасники акції йдуть вулицею Грушевського до будівлі Кабінету міністрів.

Після пікетування Будинку уряду вони планують провести мітинги біля Нацбанку і Офісу президента. Біля Офісу глави держави ошукані інвестори мають намір встановити наметове містечко.

Слід зазначити, що правоохоронці вже підготувалися для акції: на перетині на вулиць Банкова та Інститутська встановлено тимчасовий металевий паркан. Там чергує багато правоохоронців. Також на Банковій припарковані близько 10 поліцейських автомобілів та “автозаків”.

Ймовірно, що це зроблено для того, щоб не дати можливості мітингувальникам встановити намети біля Офісу президента.

Безстрокова акція інвесторів банку «Аркада» триває вже 36 днів.

Читайте такожМітингувальники попалили фаєри і перекрили Хрещатик: у центрі Києва утворився затор (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, банк «Аркада» та компанія-забудовник припинили будівництво житлових комплексів, що споруджувались з залученням коштів фізичних та юридичних осіб. За даними КМДА, у будівництво об’єктів вклали гроші близько 13 тисяч інвесторів, разом з членами їхніх родин кількість постраждалих становить понад 30 тисяч.

29 травня інвестори вже проводили акцію протесту, вони перекривали проїжджу частину Хрещатика поблизу Київської міськдержадміністрації.

Мер столиці Віталій Кличко тоді повідомив, що у травні відбулися три зустрічі за участю представників міської влади, інвесторів, забудовника та банку «Аркада». За результатами зустрічей міська влада підтвердила готовність в межах своїх повноважень сприяти поновленню будівництва.

Мер також повідомив, що звернувся до правоохоронних органів з вимогою негайно втрутитися в ситуацію щодо невиконання забудовником «Аркада-будівництво» зобов’язань перед інвесторами.

Безстрокова акція протесту інвесторів банку "Аркада" триває вже 36 днів.