Біля будівлі Кабміну проходив мітинг «Проти поліцейського свавілля в Україні» \ facebook.com/mvs.gov.ua

У Києві біля Кабінету міністрів поліцейські затримали 8 осіб за намагання перешкодити проведенню акції.

Читайте такожПротести у Києві: під Кабміном відставки Авакова вимагають правозахисні організації

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, сьогодні біля Кабміну представники однієї з громадських організацій анонсували проведення заходів за масової участі громадян.

Відео дня

"З метою забезпечення публічної безпеки та порядку поліцейські проводили превентивні заходи з підозрілими та агресивно налаштованими особами, які не є учасниками цієї громадської організації. У таких осіб працівники поліції провели поверхневий огляд та вилучили кілька газових балончиків та складані ножі. Восьмеро агресивно налаштованих молодиків, які намагалися своїми діями перешкоджати проведенню заходів, затримали", - йдеться у повідомленні.

Зараз з затриманими спілкуються поліцейські та встановлюють усі обставини та мотиви такої поведінки. Після перевірки їх діям буде надана правова оцінка.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 червня, у Києві біля будівлі Кабінету міністрів проходив мітинг «Проти поліцейського свавілля в Україні», в якому взяли участь близько 200 осіб. Організаторами акції є Центр громадянських свобод, Українська Гельсінська спілка з прав людини та КиївПрайд.

У учасників акції три вимоги до уряду. Перша — відновити зупинену реформу органів внутрішніх справ для побудови поліції, як сервісної служби, друга — забезпечити ефективне розслідування нападів та інших форм переслідування громадських активістів, журналістів, а також представників дискримінованих груп, зокрема, ЛГБТІ-спільноти, ромів тощо, третя — запровадити практику обов’язкового розгляду та врахування у роботі висновків та рекомендацій, які були зроблені в ході громадського контролю над поліцією.