Вартість таких послуг залежала від платоспроможності замовника / фото facebook.com/odesapolice

Слідчій одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області оголошено про підозру у торгівлі персональними даними громадян.

Про це повідомили в управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

Читайте такожЗґвалтування та катування дівчини в Кагарлику: двом поліцейським повідомили про підозруЗа версією слідства, співробітниця поліції незаконно збирала конфіденційну інформацію про громадян та продавала її зацікавленим особам.

Відео дня

«Вартість таких послуг залежала від повноти відомостей та платоспроможності замовника», - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у помешканні та за місцем служби слідчої виявили особисті дані громадян, зібрані незаконним шляхом, та інші матеріали, що доводять протиправні її дії.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, за попередньою інформацією, слідча підробляла протоколи допиту та вносила в процесуальні документи потрібні номери телефонів громадян.

«Надалі вона подавала зазначені протоколи до суду задля отримання доступу до конфіденційної інформації мобільних операторів, після чого одержані дані про телефонні дзвінки і розмови слідча передавала стороннім особам», - додали в ДБР.

Наразі зловмисниці оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч .1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) та ч. 2 ст. 182 (порушення недоторканості приватного життя) Кримінального кодексу України.