В Одесі відкрили пам'ятник загиблим на Донбасі військовослужбовцям \ omr.gov.ua

В Одесі відкрили пам'ятник військовослужбовцям, загиблим на сході України.

Читайте такожВ Одесі відновлять пошкоджену вандалами скульптуру-фонтан "Молодість"

Як повідомили в прес-службі Південного відділення Українського інституту національної пам'яті, пам'ятник було відкрито вчора на території військового містечка штабу оперативного командування «Південь» в Одесі.

Відео дня

Зазначається, що монумент - данина пам'яті всім полеглим у боях воїнам із частин і підрозділів військ оперативного командування «Південь».

Монумент являє собою стелу з чорного шліфованого граніту, яка стоїть на невисокому постаменті. Вгорі висічено отвір у формі стилізованого українського тризуба, нижче якого закріплено дзвін.

На стелі викарбовано: «Слава Україні! Героям слава!».

«Командування військ оперативного командування «Південь» і весь особовий склад з'єднань, частин і підрозділів пам'ятають своїх бойових побратимів, їхні імена занесені до Книги пам'яті частин і підрозділів та глибоко шануються на загальнодержавному рівні. Ми пам'ятаємо кожного з 384 військовослужбовців, які пішли від нас назавжди, й вони назавжди залишаться в наших серцях», - сказано в повідомленні.

В урочистостях з нагоди відкриття пам'ятника взяли участь посадові особи командування «Південь», Генерального штабу ЗСУ, Військово-морських сил України, управління Повітряного командування «Південь», Нацгвардії, регіонального главку Національної поліції, Південного регіонального управління Держприкордонслужби та інші.