Учасники ЗНО з окупованих територій не будуть проходити обсервацію \ УНІАН

Кабмін пом'якшив карантинні обмеження для тренерів спортклубів старших 60 років та осіб, які прибувають в Україну з-за кордону і з окупованих територій для проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Читайте такожУ Міносвіти розповіли, як проходитиме ЗНО-2020

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. "Відтепер особи старші 60 років, які є представниками спортивних клубів або тренерсько-викладацького персоналу, можуть брати участь в організації і проведенні спортивних змагань", - зазначив він.

Відео дня

Ця норма стосується в тому числі і учасників ЗНО, які в'їжджають з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях та Криму.

Згідно з постановою уряду № 424 від 29 травня, внесено зміну до порядку проведення обов'язкової обсервації осіб, які здійснюють перетин державного кордону.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня у Міносвіти розповіли, як проходитиме ЗНО-2020. Зокрема цього року основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбуватиметься від 25 червня до 17 липня. У нинішньому році для учасників ЗНО удвічі збільшили термін допуску до пункту пропуску. Також дітей проситимуть дотримуватися соціальної дистанції.