false

29 вересня в Маріуполі розпочався фінал Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine, який протягом двох тижнів пройде ще в чотирьох містах країни.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Метінвесту.

"Розвиток професійної технічної освіти в Україні неможливий без підтримки великого бізнесу. Ми стали генеральним партнером конкурсу в 2016 році, відразу ж після того, як Україна приєдналася до Міжнародної асоціації WorldSkills. Ми розуміємо, що тільки спільними зусиллями бізнесу і держави зможемо домогтися якісних змін в системі освіти. І будемо створювати всі необхідні умови, щоб молоді люди хотіли вчитися і працювати в Україні", - заявив Юрій Риженков, генеральний директор Групи Метінвест.

Відео дня

Зазначається, що у зв'язку з пандемією коронавірусу кількість компетенцій скорочено з 17 до 9: електромонтажні, зварювальні, слюсарні та токарні роботи, кладка цегли, перукарське мистецтво, мехатроніка, а також експлуатація та обслуговування залізничного транспорту. Для безпеки учасників змагання з кожної компетенції проходять протягом одного дня.

Глава Федерації роботодавців України Дмитро Олійник заявив, що сьогодні в Україні динаміка робітничих професій змінилася на більш позитивну – коронакриза внесла свої корективи.

"Багато робітників, які виїхали з України, повернулися. Сподіваюся, що ці професійні кадри дадуть можливості для економічного зростання. На жаль, держава довгий час не звертала увагу на важливість робітничих професій для нашої країни. Україна традиційно була промисловою державою. Тому в суспільстві і політиці країни має дозріти розуміння, що робітничі професії престижні, що працюючи на підприємстві, можна отримувати гідну оплату праці і бути шанованою людиною", - заявив він.

З 29 вересня по 13 жовтня естафету змагань від Маріуполя прийме Запоріжжя, Київ, Дніпро та Глеваха (Київська область). Стежити за ходом конкурсу можна онлайн на сайті worldskillsukraine.org, А онлайн-трансляції змагань в Маріуполі з 29 вересня по 1 жовтня і в Запоріжжі 7 і 8 жовтня ведуться на офіційній сторінці Метінвесту в Facebook  і на каналі в Youtube. Переможців конкурсу оголосять в онлайн-форматі 13 жовтня.

Worldskills Ukraine-частина Міжнародного конкурсу Worldskills International, який називають Олімпійськими іграми для учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів та працівників віком 18-22 роки.

Організаторами конкурсу виступають Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Федерація роботодавців України за підтримки Федерації металургів України та об'єднання "Укрметалургпром". Група Метінвест вп'яте поспіль виступає генеральним партнером конкурсу.

Асоціація Worldskills International заснована в 1946 році. Це найбільше змагання в світі: конкурс проводиться в 85 країнах. Україна стала членом Worldskills International в 2016 році.