Мангера судитимуть у Києві / фото УНІАН

Кримінальне провадження щодо обвинуваченого в замовленні та організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голови Херсонської облради Владислава Мангера розглядатиметься в Печерському районному суді міста Києва.

Про це повідомляє Судова влада України.

"Сьогодні колегія суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду залишила без задоволення клопотання захисника очільника Херсонської обласної ради про направлення кримінального провадження за обвинуваченням цього херсонського посадовця та іншої особи в замовленні та організації нападу на радницю міського голови м. Херсона з Печерського районного суду Києва до Херсонського міського суду Херсонської області", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Крім того, колегія суддів не задовольнила подання голови Київського апеляційного суду про направлення матеріалів цього кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів.

Також повідомляється, що з повним текстом судових рішень ККС ВС у справі № 757/31502/20-к (провадження № 51-3576впс20) можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Читайте такожРоковини вбивства Гандзюк: активісти палили шашки й розписали фарбою дорогу біля МВС (фото)

Як повідомляв УНІАН, громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

6 червня 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину.

Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин, колишній помічник депутата Херсонської облради Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Владислав Мангер та Ігор Павловський - колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.

У січні 2020 року було затримано Павловського і Левіна, обох суди відправили під варту.

27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про встановлення кінцевого замовника вбивства - Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що призвели до її смерті.

Мангер і Левін підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження у спосіб, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої).

28 липня обвинувальний акт щодо Мангера та екстрадованого в Україну з Болгарії Левіна направлено до суду.