"Сармата" вбили на очах у дружини й сім'ї / Фото УНІАН

Побратими вбитого ветерана АТО Віталія Олешка "Сармата" припинили голодування на 24 день. Це сталося після того, як правоохоронці почули їхні вимоги й відкрили справу проти суддів, що відпустили імовірних вбивць "Сармата".

Про припинення голодування повідомив один із побратимів Віталія Олешка Тарас Костанчук у відеозверненні Громадського об'єднання "Сармат" на сторінці в Facebook.

"Чому це відбулося? Тому що вчора робоча група Офісу генпрокурора, як вони обіцяли, зібрали матеріали додаткові й подали в суд клопотання про продовження термінів слідства", - пояснив ветеран війни.

Відео дня

Прокурори пообіцяли вже 6 липня знову клопотати в суду про арешт фігурантів справи. Зокрема, для Михайла Сигиди. Відтак побратими "Сармата", як і було домовлено, припинили процес голодування.

Читайте такожУ поліції розповіли про драматичне засідання суду щодо вбивства "Сармата": підозрюваний бився головою об стіну

"Ми почали вживати йогурти, сироватки й перемелені фрукти. Словом, доктор розписав буквально по годинах, що нам можна приймати, аби ми могли потім спокійно повністю вийти з голоду", – розповів Тарас Костанчук.

Всього голодування тривало 24 дні. Костанчук пояснив, що побратими "Сармата" поки залишаться під Офісом президента, а щойно суд арештує підозрюваних, вони повернуться в Бердянськ, де контролюватимуть судовий процес.

Суд відпустив у вбивстві "Сармата" таких підозрюваних:

  • Михайло Сигида,
  • Євген Бродський,
  • Віктор Власюк – ймовірні організатори злочину,
  • Артем Матюшин,
  • Володимир Обухов,
  • Микола Ломака,
  • Максим Владимиренков.

Сігіду підозрюють в організації вбивства Олешка: він начебто організовував та координував дії виконавців, дав їм зброю, гроші та автомобіль. Обухов, як вважає слідство, був за кермом автомобіля, в якому й затримали зазначених вище чотирьох фігурантів у день вбивства Олешка.

Як повідомляв раніше УНІАН, Сармат воював на сході України у складі батальйону "Донбас" та вів активну громадську діяльність. Його застрелили 31 липня у Бердянську на очах у сім'ї та очевидців.

1 серпня стало відомо, що четверо підозрюваних у вбивстві затримали на блокпосту в Василівці Запорізької області. 2 серпня їм повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства та очевидців, в Олешка стріляв колишній боєць розформованого батальйону "Торнадо" Артем Матюшин. 14 вересня поліція затримала Сигиду.