Захист просив суд призначити їм нічні домашні арешти / фото УНІАН

Бердянський міськрайонний суд відпустив під домашні арешти чотирьох фігурантів справи про вбивство ветерана АТО Віталія Олешка з позивним «Сармат».

Про це адвокат Дмитро Бубнов, який представляє інтереси потерпілої дружини «Сармата» Тетяни Олешко, повідомив hromadske.

За словами адвоката, запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобові домашні арешти змінили обвинуваченим Михайлу Сигиді, Миколі Ломаці, Олександру Обухову, Максиму Владимиренкову. Захист просив суд призначити їм нічні домашні арешти.

Відео дня

«Я вважаю, що таке рішення суд ухвалив передчасно. Ми та прокурор просили продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ми вважаємо, і прокурор заявляв про це у своєму клопотанні, що існують усі ризики, які ним були озвучені, — це переховування, тиск на розслідування, створення алібі, зустріч з ще невстановленими у даній справі особами, тиск на потерпілих та свідків будь-яким чином, щоб вони змінили свідчення», — сказав адвокат.

Водночас захисник Сигиди Вадим Кравцов у коментарі hromadske зазначив, що не вважає обґрунтованими ризики, а його підзахисний не визнає своєї провини і планує це доводити у суді.

Читайте такожВбивство активіста "Сармата": поліція викликала на допит нардепа

Свідок у справі та побратим вбитого Олешка Антон Пшеничний у коментарі hromadske обурився таким рішенням суду, наголосивши на тому, що один з обвинувачених погрожував потерпілій.

Як повідомляв УНІАН, Олешка застрелили з мисливської рушниці у дворі його будинку-готелю 31 липня 2018 року в Бердянську Запорізької області.

Того ж дня поліцейські затримали чотирьох підозрюваних у вбивстві активіста – Артема Матюшина, Олександра Обухова, Максима Владимиренкова і Миколу Ломаку. 3 серпня вони були заарештовані.

14 вересня у Запорізькій області було затримано ще одного підозрюваного в організації вбивства Олешка – Михайла Сигиду, а 17 грудня в міжнародному аеропорту «Харків» правоохоронці затримали шостого підозрюваного.

7 лютого 2019 року у Львові поліція затримала Віктора Власюка за підозрою в організації вбивства.

Поліція відпрацьовувала кілька версій вбивства, зокрема з політичних мотивів, на побутовому ґрунті або через бізнес-конфлікт.

1 липня 2019 р. було завершено розслідування щодо 11 підозрюваних у вбивстві Олешка.

28 липня обвинувальний акт у справі направлено до Бердянського міськрайонного суду.

У серпні 2019 року Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом неправомірних дій поліцейських, які, ймовірно, знали про підготовку вбивства Олешка.